Nagylózs Község honlapja

Kerékpáros turizmus fejlesztése Nagylózs községben

Kerékpáros turizmus fejlesztése Nagylózs községben

„Az emberi elme teremtő ereje szinte határtalan. Elképzel valami jót, valami különlegeset és mindent mozgósít, hogy azt tetteivel létrehozza.

Néha úgy érezzük miközben a gondolat lassan testet ölt, hogy mintha a világ is úgy forogna, hogy álmaink megvalósulhassanak.

Ahogy kitekintünk fentről, látjuk a szomszédos településeket, sőt tiszta időben Fertőszentmiklóst és a Fertő tavat is.
De látjuk Nagylózs 3 csodás épületét: a megújult tetejű Szent Lőrinc plébániatemplomot, a Solymosy kastélyt és a temetőben álló ravatalozót, mely előtt elbújva ott van egyik egyedülálló kincsünk a Szent István kápolna.

De valójában a völgyben fekvő, néhol a dombokra felkúszó házak a mi értékeink, mert benne élnek azok, akiket szeretünk, akiket ismerünk. Ezek a házak az otthonaink. Ha fentről kitekintünk, látjuk, hogy jó helyre születtünk ide, ahol a Kisalföld és Alpokalja találkozik. Látjuk, hogy élhető és szép környezet vesz minket körül itt, ahol a mindig jelen lévő szél hoz számunkra friss levegőt.

E kilátó díszes oldalfalát, a vízköpőket, a pályázatírás költségeit az önkormányzat vállalta, és egyéni felajánlás is érkezett egy nagylózsi fiatalembertől az álom megvalósításához. Lakóhelyünk szeretete, a lokálpatriótizmus minden pozitív megnyílvánulása egyre szebbé és élhetőbbé teszi falunkat: Nagylózst.
Köszönöm ennek a fiatalembernek a segítségét és mindenkinek, aki a kilátó építéséhez hozzájárult.”

/Részlet a kilátó 2014. december 6-ai átadásakor elhangzott beszédből./

Látogasson el hozzánk!


lakosság / fő
1027
terület / km²
19.25
irányítószám
9482
körzethívószám
99