Nagylózs Község honlapja

ÜGYESEN Egyesület

Levelezési címünk:
9482 Nagylózs, Arany J. u. 2.
Tel.: 06-20-545-9005

Nevünk mozaikszó:

Ügyes Gyerekek
Eleven Seregének
Egyesülete Nagylózson

Hagyománnyá vált programjaink:
Húsvéti Játszóház
Nyári Kézmű
vestábor
Karácsonyi Játszóház
Jézuskaváró Játszóház

Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényeinken, tagjaink sorában, vagy támogatóink között.

Támogatásaikat, mint pl. az adó 1%-ának felajánlását pedig szívből köszönjük!

Adószámunk:  18972089-1-08

Az egyesületről néhány szó:

Az ÜGYESEN Egyesület 2000-ben alakult és 2003-ban lett hivatalosan bejegyezve. A szervezet célja: a gyerekek életminőségének javítása, az ifjúság testi-, lelki és szellemi nevelése, szabadidős tevékenységének fejlesztése, kulturális rendezvények szervezése, hagyományok ápolása, népi- és moderntánc szervezetek támogatása, játszóházak, kézművesnapok és táborok, kirándulások szervezése.

A jelenleg 39 főből álló tagság a tagdíjakból, önkormányzati támogatásból, az adó 1% visszautalásból és pályázatok segítségével finanszírozza működését és az általa szervezett programokat.

Hagyományos programjaik: játszóházak Húsvét előtt, Advent idején és Karácsony napján, a Nyári Kézműves és Tánc Tábor, a szeptemberi Szalmabáb verseny, és a téli Szeretet Ruhavásár, melynek bevételéből ajándékcsomagokat készítenek azoknak a Nagylózson működő Időskorúak Otthonában lakó időseknek, akiket senki nem látogat.
A gyerekek szabadidő-eltöltésének színesítéséhez, minőségének emeléséhez készíttettek már szabadtéri óriás sakktáblát, homokozóházat, szalonnasütőt. Pályázat segítségével megújult a régi játszótér, az óvodával szembeni zöld területen kis játszótér épült sétautakkal és a focipálya labdafogó hálókat és fedett kispadokat kapott, továbbá a székhelyként is funkcionáló Kultúrterem új széket és asztalokat kaphatott.
A szervezett papírgyűjtés és szemétszedés, a közterek szépítésében vállalt segítségnyújtás (melyet a gyerekek bevonásával végeznek), nemcsak a helyi identitást, de a gyerekek lakókörnyezethez kapcsolódó felelősségtudatát is erősíti.
Az egyesület 2012-től tagja az Alpokalja-Fertőtáj Vidékfejlesztési Egyesületnek.
Több táncolni vágyó gyermekcsoportot is segített az ÜGYESEN Egyesület fennállása óta. Kezdetben néptánc-, majd mazsorett-, később moderntánc csoport “táncoltatta a gyerekeket, sőt néha a szülőket is.


lakosság / fő
1027
terület / km²
19.25
irányítószám
9482
körzethívószám
99